Levergryta med kapris och dijonsenap 

Lever är riktig supermat, men smaken är lite speciell och ganska kraftig så den behöver ganska kaxiga smakkompisar. Dijonsenap och kapris passar bra. Kolla innehållsförteckningen på senap och kapris så att det inte innehåller konserveringsmedel eller andra tillsatser. Kapris brukar innehålla Kapris, vatten, salt och vitvinsvinäger. Dijonsenap brukar innehålla Senapsfrö, ättika, vatten, salt.

Levergryta

  •  500 g Lever (lamm, kyckling eller nöt)
  • 1/2 dl Ghee 
  • 1/2 kg Lök 
  • 3 st Äpple 
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Kapris
  • 2 dl Kokosmjölk 

Gör så här

  1. Dela levern i munsbitar, ca 2 centimetersbitar.
  2. Salta levern och stek på medelhög värme några minuter tills bitarna fått lite färg. Ställ åt sidan.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Skala äpplena och dela i lagoma munsbitar, ca 2 centimeter .
  5. Lägg lök och äpple i en stekpanna med en rejäl klick ghee och salt. 
  6. Stek på svag värme 20-30 minuter. Löken ska bli svagt gyllene och helt mjuk.
  7. Häll i lever, senap, kapris och kokosmjölk, och låt koka upp.
  8. Smaka av, kanske vill du ha mer senap och kapris.
  9. Servera med färsk persilja och ugnsbakad blomkål.


unsplash