Hallonpannacotta

Frisk, lagom söt, och en perfekt avrundning pÄ en god middag. Hoppa över hallonsÄsen om du vill och garnera med jordgubbar eller andra bÀr eller frukt istÀllet. Du kan Àven byta ut hallonen i sÄsen till jordgubbar eller andra bÀr.

RÀtten gÄr snabbt att göra, men man behöver ha lite framförhÄllning eftersom det tar nÄgra timmar att stelna i kylskÄp. Gör den gÀrna dagen innan den ska Àtas.

Hallonpannacotta, 6 portioner

Pannacotta

  • 2 burkar kokosmjölk Ă  400 g
  • 1 vaniljstĂ„ng
  • 2 tsk kollagen
  • 1 nypa salt
  • Citronsaft
  • 2 msk Honung

HallonsÄs

  • 1 paket frysta hallon, 250 g
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kollagen
  • 1-2 msk Honung


Gör sĂ„ hĂ€r – pannacotta

  1. Koka upp kokosmjölken med vaniljstÄng.
  2. Dra av kastrullen frÄn vÀrmen och vispa i kollagenpulvret.
  3. LÄt svalna till rumstemperatur, rör om dÄ och dÄ.
  4. Lyft ur vaniljstÄngen (den kan frysas in och anvÀndas i kokosyoghurt till exempel)
  5. Blanda i salt, citronsaft och honung. Smaka av.
  6. HÀll upp panncottan i 6 glas och stÀll in i kylskÄp inst 2 timmar, gÀrna över natten.


Gör sĂ„ hĂ€r – hallonsĂ„s

  1. Koka upp hallon och vatten.
  2. Sila av hallonen (slÀng dem inte, de kan anvÀndas för att smaksÀtta vatten till mÄltidsdryck .)
  3. Vispa i kollagen.
  4. Rör i honung och smaka av.
  5. HÀll sÄsen över pannacottan (som har stelnat i kylskÄp).
  6. StÀll in pannacottan i kylskÄp minst 2 timmar igen sÄ att sÄsen stelnar.
  7. Garnera med fÀrska hallon och citronmeliss.