Gryta Ă€r lĂ€tt att göra. VĂ€lj kött och bryn det litegrann. HĂ€ll pĂ„ vĂ€tska, kryddor och nĂ„gra grönsaker. LĂ„t puttra i nĂ„gra timmar. Ăt.
Och det Àr minst lika gott att Àta dagen efter, sÄ gör flera portioner nÀr du ÀndÄ hÄller pÄ.
TvÄ skivor kalvlÀgg (Eller annat grytkött med ben)
3 morötter i bitar
Rotselleri, ca 1 dl tÀrnad
3 stora eller 6-7 smÄ gula eller röda lökar
1 knippe salladslök
Vitlök, 1-2 klyftor finhackade
Rödvin (helst naturvin), drygt 1 dl
Svartpeppar, ca 1 krm
Salt, ca 1-2 tsk
GÄ med i Facebookgruppen Kost för Crohns, ulcerös kolit och annan IBD för att diskutera, fÄ tips och stöd.
KostrÄden pÄ den hÀr sidan bygger pÄ dieterna Autoimmuna protokollet (AIP), SÀrskild kolhydratsdiet (SCD) och Gut and Physiology Syndrome (GAPS).
Jag anvĂ€nder delar ur alla tre dieterna för att lĂ€ka och lindra min Crohns. Du behöver sjĂ€lv utforska vad just du mĂ„r bra av. Sluta inte med medicin utan att rĂ„dgöra med din lĂ€kare. Vissa mediciner (kortison) kan vara livsfarligt att sluta tvĂ€rt med, andra biologiska mediciner kan du bilda antikroppar emot sĂ„ att du inte kan börja med dem igen. Du bestĂ€mmer sjĂ€lv vilka mediciner du vill ta, vilka biverkningar du stĂ„r ut med, vilka risker du vill ta â men fatta beslut om mediciner i samrĂ„d med din lĂ€kare.
Med hopp om god lĂ€kning đ«¶đ€
//Annika