Köttbullar med dijonsenap 

Dessa köttbullar gÄr att variera som du vill. Smaken blir rund och fin av den brynta löken, och de passar till bÄde frukost och middag. Eller att bara ta kall direkt ur kkylskÄpet nÀr du Àr sugen pÄ nÄgot. Jag anvÀnde blandfÀrs (nöt/gris) men det gÄr bra med vad man tycker om. Dubbla gÀrna receptet nÀr du ÀndÄ hÄller pÄ, bullarna gÄr fint att frysa in.

LÀgg till peppar, örtkryddor, vitlök eller vad du kÀnner för. Forma som smÄ köttbullar eller lite större pannbiffar.


➖ AIP. Senap, ghee och Ă€gg Ă€r inte AIP. Hoppa över och lĂ€gg till 1-2 msk Ă€ppelcidervinĂ€ger. ErsĂ€tt ghee med neutral kokosolja.


✅ SCD, GAPS

Köttbullar – ca 4 portioner

  • 500 g köttfĂ€rs

  • 2 gula lökar

  • 2-3 msk ghee
  • 1 msk dijonsenap (kolla innehĂ„llsförteckning sĂ„ att den Ă€r fri frĂ„n tillsatser/e-nummer.

  • 2 Ă€ggulor (eller 1 Ă€gg)

  • Salt, ca 1 tsk


Gör sÄ hÀr

  1. Hacka löken och lÀgg den i stekpanna tillsammans med en rejÀl klick ghee.
  2. Bryn löken pÄ svag vÀrme ca 20-30 minuter, rör dÄ och dÄ. Löken ska bli mjuk och gyllene, absolut inte brÀnd.
  3. SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
  4. Blanda samman köttfÀrs, Àggulor, senap, brynt lök och salt.
  5. Rulla köttbullar och lÀgg pÄ en plÄt.
  6. Stek i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera med surkÄl och nÄgot tillbehör.
unsplash