LÄngbakade short ribs med hallonvinÀger och rotfrukter

Det hÀr Àr sÄ enkelt och gott, allt som behövs Àr lite tid i ugnen. Short ribs Àr oerhört smakrikt och mört nÀr det tillagas pÄ rÀtt sÀtt. Försök fÄ tag pÄ hallonvinÀger, det gör verkligen rÀtten extra god.

LĂ„ngbakade short ribs 3–4 portioner

  • 2 bitar short ribs, ca 1 kg
  • 5–6 smĂ„ gula lökar (eller 3 större halverade)
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 5–6 morötter
  • 1/2–1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2–1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl hallonvinĂ€ger (kan ersĂ€ttas med Ă€ppelcidervinĂ€ger men försök fĂ„ tag i hallonvinĂ€ger)
  • 3–4 dl vatten
  • Salt 

Gör sÄ hÀr

  1. SÀtt ugnen pÄ 150 grader.
  2. LÀgg short ribsen pÄ en ugnsplÄt med hög kant.
  3. Skala löken och lÀgg pÄ plÄten.
  4. Skala morot och dela i mindre bitar. LÀgg pÄ plÄten.
  5. Skala och hacka vitlöksklyftorna, lÀgg pÄ plÄten och pÄ köttet.
  6. HÀll vinÀgern pÄ köttet.
  7. Strö över de andra kryddorna pĂ„ hela plĂ„ten. 
  8. HÀll pÄ vatten i botten av plÄten. Det ska bli en centimeter vatten ungefÀr.
  9. StÀll in i ugnen 1/2 timme.
  10. Ta ut plĂ„ten och rör om grönsakerna, vĂ€nd pĂ„ köttet. 
  11. StÀll tillbaka plÄten 1/2 timme i ugnen.
  12. Ta ut plÄten och rör om igen, vÀnd tillbaka köttet.
  13. StÀll in 1/2 timme till.
  14. Totalt alltsÄ 1 1/2 timme i ugnen och vÀnd köttet tvÄ gÄnger.
  15. LÄt köttet stÄ 15-20 minuter innan du skÀr upp mellan varje revben.